Home Administrație Tehnologie SF la Ploiesti

Tehnologie SF la Ploiesti

3 min read
0
0
82

In perioada 2 – 3 octombrie 2014 va avea loc in Ploiesti o prezentare a conceptului “SISTEM DE TRANSPORT AUTOMAT PENTRU PASAGERI”, in cadrul proiectului european CATS (Sisteme de transport alternative pentru orase), finantat de Comisia Europeana prin Programul FP7.

 

In acest proiect, Municipiul Ploiesti este partener alaturi de Comunitatea Urbana din Strasbourg (Franta), LOHR Industrie (Franta), Europe Recherche Transport (Franta), GEA J-M Valloton et T. Chanard SA (Elvetia), Institutul de Tehnologie din Israel (Israel), Centrul de Cercetare a Stiintei privind Transportul si Logistica (Italia), Scoala Politehnica din Lausanne (Elvetia).

 

Scopul proiectului este acela de a experimenta şi dezvolta noi servicii de transport urban, care se bazează pe vehicule electrice, de nouă generaţie, ce urmăresc implementarea unui sistem care să utilizeze un singur tip de vehicul atât pentru deplasările personale, cât şi pentru cele cu caracter colectiv.

Evenimentul din Ploiesti consta in prezentarea unei expozitii pe parcursul careia vizitatorii se vor familiariza cu noile tehnologii integrate in vehiculele inovatoare. Impactul expozitiei va fi amplificat de prezenta vehiculelor fara sofer cu care vizitatorii se pot plimba pe distante scurte.

Pentru fiecare prezentare vehiculele producatorului INRIA vor fi puse la dispozitie pentru a demonstra modul de sofare autonom.

Se vor organiza demonstratii, prin care vizitatorii pot experimenta modul de operare al sistemului, atat la vehiculele care stau pe loc, cat si la vehiculele care se deplaseaza complet autonom.

Cybus de la INRIA este un vehicul de transport automat şi electric. În funcţie de destinaţia aleasa de pasager, Cybus este capabil să urmeze ruta; detectand și evitând obstacolele din calea sa; şi facand schimb de informaţii cu alte vehicule sau cu o staţie de control al traficului. Procesul decizional se face în timp real, adaptand vehiculul la un mediu in permanenta schimbare.

Cybus este echipat cu diferiti senzori (camere, lasere, GPS, etc). Acestia permit reconstruirea cu mare precizie a mediului în care vehiculul merge.

 

 

autobuz_e

Load More Related Articles
Load More By Redactor
Load More In Administrație

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

FC Petrolul isi vinde unul dintre cei mai buni jucatori

Dupa cum bine se anticipa, FC Petrolul isi va vinde o parte din titulari pentru a putea tr…