Home Economie Apicultorii vor fi despăgubiți de guvern, săptămâna viitoare

Apicultorii vor fi despăgubiți de guvern, săptămâna viitoare

2 min read
1
0
179

Apicultorii vor primi săptămâna viitoare sumele promise de Guvern pentru plata ajutoarelor necesare în vederea acoperirii unei părţi din pierderile pe care le-au suferit în acest an din cauza vremii nefavorabile, cu efecte directe asupra scăderii producţiei de miere, a declarat duminică ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Ajutorul financiar prevăzut pentru apicultori se ridică la 4 milioane de lei iar fondurile necesare au fost asigurate, a precizat ministrul.

‘Avem fondurile necesare. Săptămâna viitoare se va aproba hotărârea de guvern – peste 4 milioane de lei care vor merge la apicultori pentru a compensa o parte din pierderile pe care le-au avut (…) pentru a trece de această perioadă extrem de dificilă’, a afirmat Constantin, prezent în localitatea hunedoreană Costeşti.

Conform datelor Asociaţiei Crescătorilor de Albine (ACA) Hunedoara, din cauza condiţiilor meteo dificile din acest an, apicultorii au suferit pierderi importante în ceea ce priveşte producţia de miere. Preşedintele ACA Hunedoara, Iosif Korb, aprecia că numai în judeţul Hunedoara producţia de miere a scăzut în acest an cu aproape 70% din cauză că vremea extrem de schimbătoare a avut efecte negative asupra cantităţii de nectar secretată de flori.

AGERPRES

Load More Related Articles
Load More By Redactor
Load More In Economie

One Comment

  1. Chestionare Auto

    09/11/2014 at 21:16

    A mai scris cineva despe Apicultorii vor fi despăgubiți de guvern, săptămâna viitoare?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

FC Petrolul isi vinde unul dintre cei mai buni jucatori

Dupa cum bine se anticipa, FC Petrolul isi va vinde o parte din titulari pentru a putea tr…