Home Tehnologie Facebook schimbă modul în care va face experimente sociale pe utilizatorii săi

Facebook schimbă modul în care va face experimente sociale pe utilizatorii săi

2 min read
0
0
78

În urmă cu câteva luni, Facebook a atras critici dure după ce a făcut un experiment secret pe utilizatorii săi, fără să aibă acordul acestora sau fără a-i informa anterior.

Acum, conducerea reţelei de socializare a anunţat că următoarele experimente de acest fel vor fi concepute diferit şi vor fi atent analizate înainte de desfăşurarea lor.

Experţii vor ţine cont de toate aspectele legislative şi ştiinţifice, dar şi de politica de confidenţialitate atunci când vor analiza aspecte foarte personale, cum este starea de spirit a utilizatorilor săi.

Cei interesaţi pot afla oricând care sunt domeniile în care Facebook desfăşoară cercetări, accesând un portal special, care prezintă aceste studii.

În luna iunie, Facebook a fost în centrul unui mare scandal, după ce a manipulat emoţiile a aproximativ 700.000 de utilizatori, în cadrul unui experiment secret, pentru a observa dacă stările de fericire sau tristeţe pot fi transmise de la o persoană la alta prin intermediul acestei reţele de socializare.

Sursa: Gizmodo

Load More Related Articles
Load More By Redactor
Load More In Tehnologie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Istoria, aşa cum a fost… CONSTANTIN BRÂNCOVEANU

Ziua în care se cinsteşte numele sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena este şi ziua numel…