Home Administrație Politistii locali vor avea norma de hrana

Politistii locali vor avea norma de hrana

2 min read
0
0
79

Sindicatele Politistilor Locali din Romania au participat la o actiune de protest in fata sediului MDRAP in vederea obtinerii normei de hrana. Din Prahova, au fost prezenti la protest 50 de politisti locali. Liderul de sindicat al politistilor locali prahoveni, Alexandru Iordache a precizat ca actiunea de protest a fost incununata de succes, sindicalistii obtinand promisiunea ca in prima sedinta de Guvern va fi initiata o Ordonanta de Urgenta care va modifica Legea Politiei Locale, in sensul acordarii normei de hrana.

“Consideram ca este o decizie normala. Norma de hrana este un drept care se acorda persoanelor care lucreaza in sistemul de siguranta publica. Astfel, articolul 35 din Legea Politiei Locale va fi modificat si se va specifica faptul ca politistii locali vor beneficia de norma de hrana”, a decarat Alexandru Iordache, lider de sindicat al politistilor locali din Prahova.

Norma de hrana va fi in valoare de 800 de lei pentru fiecare politist local. “Daca unitatea respectiva nu are cantina proprie prin care sa asigure masa politistilor locali, atunci se vor acorda bani. Asteptam sedinta de Guvern si modificarea legislatiei actuale”, a mai adaugat Alexandru Iordache. Sindicatul a inaintat ministerului o nota de fundamentare privind necesitatea acordarii normei de hrana precum si o situatie exacta cu numarul de salariati care activeaza in cadrul Politiilor Locale, defalcate pe categorii de salariati.

Reprezentantii MDRAP au subliniat faptul ca sansele demersului de acordare a normei de hrana cresc considerabil daca acesta este sustinut, prin adresa scrisa, de catre Asociatia Municipiilor din Romania, Asociatia Oraselor din Romania si Asociatia Comunelor din Romania. Sindicatele au primit asigurari ca aceste demersuri vor fi realizate.

Load More Related Articles
Load More By Redactor
Load More In Administrație

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

FC Petrolul isi vinde unul dintre cei mai buni jucatori

Dupa cum bine se anticipa, FC Petrolul isi va vinde o parte din titulari pentru a putea tr…