Home Extern Rusia si SUA, intalnire decisiva

Rusia si SUA, intalnire decisiva

2 min read
0
0
99

Această întrevedere, anunțatărusia-sua7 de o sursă diplomatică rusă, se înscrie în cadrul unui nou turneu pe care îl va efectua John Kerry, așteptat pe 12 octombrie la Cairo pentru o conferință internațională referitoare la Fâșia Gaza, apoi la Viena pe 15 octombrie pentru un nou ciclu de negocieri asupra programului nuclear iranian.

Diplomația americană nu a precizat în ce zi se vor întâlni cei doi miniștri în capitala Franței.

John Kerry și Serghei Lavrov sunt artizanii menținerii dialogului diplomatic între Statele Unite și Rusia ale căror relații se află la cel mai scăzut nivel de la încheierea Războiului Rece, din cauza conflictelor armate din Siria și Ucraina.

În legătură cu această ultimă criză, șeful diplomației de la Washington a avertizat încă o dată Moscova, miercuri, în legătură cu riscul unor sancțiuni suplimentare europene și americane, dacă Rusia nu își retrage ‘imediat’ forțele sale armate din estul Ucrainei.

‘Acțiunile Rusiei din ultimele luni au pus în pericol cele mai fundamentale principii ale sistemului nostru internațional’, a acuzat John Kerry în cursul unui briefing de presă cu omologul său britanic, Philip Hammond.

De asemenea, Washingtonul și Moscova se situează de peste trei ani pe poziții adverse în dosarul sirian, americanii sprijinind opoziția, în timp ce rușii sunt aliați ai regimului condus de președintele Bashar Al-Assad.

Avertismentele Statelor Unite la adresa Rusiei a devenit, totuși, mai rare în ce privește Siria, după ce mobilizarea internațională se concentrează asupra luptei împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Load More Related Articles
Load More By Redactor
Load More In Extern

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

FC Petrolul isi vinde unul dintre cei mai buni jucatori

Dupa cum bine se anticipa, FC Petrolul isi va vinde o parte din titulari pentru a putea tr…