Home Life & Style Monarhie Sesiune omagiala – Carol I

Sesiune omagiala – Carol I

1 min read
0
0
87

Luni, 6 octombrie 2014, Alteța Sa Regală Principele Radu a luat parte la sesiunea științifică omagială dedicată Regelui Carol I care a avut loc în Aula Academiei Române. La eveniment a participat și Alteța Sa Regală Principele Nicolae. În cadrul sesiunii solemne, Principele Radu a rostit un discurs, în numele Familiei Regale, cu ocazia comemorării centenarului morții Regelui Carol I.

Sesiunea solemnă a fost urmată, în Sala „Theodor Pallady“ a Bibliotecii Academiei Române, de vernisajul expoziției de fotografie și grafică „Regele Carol I. 175 de la naştere – 100 de ani de la moarte“.

Expoziția cuprinde fotografii originale, realizate de mari fotografi precum Carol Popp de Szathmari, Franz Duschek tatăl şi fiul, Franz Mandy, care au ilustrat domnia Regelui Carol I. De asemenea, expoziţia include fotografii şi albume surprinzând ultimul drum făcut de Regele Carol I în 1914, ca şi atmosfera îndoliată a întregii ţări, dar și câteva portrete executate, în gravură sau desen, de artişti români renumiţi.

Casa_Regala

Load More Related Articles
Load More By Redactor
Load More In Monarhie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Istoria, aşa cum a fost… CONSTANTIN BRÂNCOVEANU

Ziua în care se cinsteşte numele sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena este şi ziua numel…