Home Administrație Ieșire de pe Autostrada A3, la Gherghița

Ieșire de pe Autostrada A3, la Gherghița

2 min read
0
0
84

După ce autostrada care leagă Ploiestiul de Capitala a fost construită cu mari întârzieri si cu costuri pe măsură, proiectantii au reusit încă o contraperformantă. Să dea în folosintă prima autostradă fără iesiri si noduri rutiere. Acest lucru va fi însă remediat prin construirea unui nod rutier la Gherghita.
Noul nod rutier de la Gherghița va asigura legăturile cu partea de sud a judeţului, având în vedere că în prezent pe tronsonul autostrazii Bucureşti – Ploieşti, singurele cai de acces sunt în zona Snagov şi pe Centura de Vest a Ploieştiului. Zona a fost aleasă tocmai pentru că există deja un pasaj peste autostradă de pe DJ 100B. Procedura de expropiere a fost finalizată, iar astăzi a fost trasat și conturul noului nod rutier.
Fondurile pentru lucrările de amenajare a nodului rutier de la Gherghiţa vor fi suportate de Consiliul Judeţean Prahova. Tot de la bugetul judeţean se vor aloca şi banii destinaţi despăgubirii celor care deţin în proprietate privată terenurile care se află pe coridorul de expropriere. Este vorba despre 30 de terenuri arabile, cu o suprafaţă totală de peste 151.000 mp, cuantumul total al despăgubirilor ridicându-se la circa 1,4 milioane de lei. Durata lucrărilor ar urma să fie de 10 luni. Întreaga investiție se ridică la 14 milioane de lei.

  • CNADR promite 50 km de autostrăzi

    CNADNR plănuieşte finalizarea a 50 de kilomeri noi de autostradă în toată ţara, iar pentru…
  • Muzeu medieval la Gherghița

    Consiliul Judeţean Prahova are planuri importante pentru dezvoltarea turistică a comunei G…
Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Administrație

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…