Home Slider Transfer cu greutate pentru CSU Asesoft

Transfer cu greutate pentru CSU Asesoft

5 min read
0
0
94

Americanul Jarvis Hayes a semnat cu CSU Asesoft, după ce a strâns peste 400 de partide, de-a lungul carierei, în NBA.

Victoriile pe bandă rulantă obţinute de campioni în debutul sezonului, dublate de un nou rezultat istoric în EuroCup, împotriva lui Krasny Oktyabr Volgograd, i-au făcut pe managerii clubului să pluseze şi mai mult la capitoul transferuri. Pentru a transforma în realitate visul calificării în Top 32, CSU Asesoft şi-a asigurat serviciile lui Jarvis Hayes, un jucător cu nu mai puţin de 7 sezoane petrecute în NBA.

Aruncând o privire succintă asupra CV-ului său, putem spune fără teama de a greşi că Hayes este cel mai sonor nume care a fost transferat vreodată de o echipă din România. 427 de prezenţe în liga profesionistă nord-americană de baschet, dintre care 115 ca titular, cu o medie de 8.3 puncte şi 3 recuperări, pe întâlnire, sunt cifrele care fac din american un jucător de clasă mondială, care ar fi putut juca şi în prezent în NBA, dacă s-ar fi ferit de accidentări.

Cu medii impresionante la nivel de colegiu, la Western Carolina (1999-2000) şi Georgia Bulldogs (2001-2003), unde s-a numărat printre cei mai buni marcatori din SUA, Jarvis Hayes a fost draftat în prima rundă,alături de Lebron James, Dwayne Wade, Chris Bosh sau Carmelo Anthony cu a 10-a opţiune, de Washington Wizards (2003), formaţie pentru care a evoluat în următoarele 4 sezoane. Desele accidentări suferite la genunchi l-au scos treptat din ritm, Hayes pierzând din această cauză, în medie, peste 15 partide în fiecare ediţie. Pe 15 august 2007, americanul avea să treacă la Detroit Pistons, unde a evoluat în 82 de jocuri, fiind unul dintre jucătorii veniţi de pe bancă cu cel mai consistent aport ofensiv – 8.7 puncte, 3.6 recuperări în aproximativ 16 minute.

Între 2008-2010, Hayes a jucat pentru New Jersey Nets, ultima sa echipă din NBA înaintea mutării în Europa. A semnat întâi în Turcia, apoi în Rusia, la Samara, fiind coleg cu Dragan Labovic în sezonul în care Krasnye Krylia a câștigat Cupa! A mai petrecut un an în Israel, pentru ca apoi să semneze cu o echipă la care Cătălin Burlacu a scris istorie: Air Avellino! De asemenea, este a doua formație la care el și Dee Brown au activat de-a lungul carierei, după Wizards, fără ca cei doi să fie colegi!

În Italia, Jarvis a jucat și poziția 3 și poziția 4, având medii de 9.4 puncte și 3.6 recuperări în puternica ligă din ”Cizmă”. Interesant este că americanul este și component al naționalei Qatarului și are în Atlanta o academie de baschet care îi poartă numele și numărul pe care l-a folosit toată cariera și pe care îl va purta și la Ploiești: 24!

Hayes a semnat un contract pentru perioada de Eurocup, acesta putând fi extins ulterior! Este de așteptat ca noua extremă de forță se debuteze miercuri, cu Rytas!

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Slider

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…