Home Slider Percheziţii în Prahova la persoane suspectate de vânzarea unor obiecte de patrimoniu

Percheziţii în Prahova la persoane suspectate de vânzarea unor obiecte de patrimoniu

2 min read
0
0
79

Un număr de 15 percheziţii au loc, luni dimineaţă, în şase judeţe, la persoane suspectate că se ocupau cu vânzarea unor obiecte de patrimoniu şi piese arheologice, 11 mandate de aducere fiind emise în acest caz.
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române, opt dintre percheziţii se desfăşoară în judeţul Timiş, două în Caraş-Severin, două în Prahova şi câte una în Argeş, Constanţa şi Vrancea.

Conform sursei citate, acţiunea vizează 11 persoane cu vârste între 30 şi 60 de ani suspectate că în perioada ianuarie 2013 – aprilie 2014 ar fi deţinut şi comercializat prin internet piese arheologice susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural, care ar fi fost găsite în urma unor detecţii în situri arheologice situate în judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Unsprezece mandate de aducere au fost emise în acest caz, suspecţii urmând să fie audiaţi de procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, fiind cercetaţi pentru furt calificat, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

La acţiune participă peste 100 de poliţişti.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Slider

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…