Home Social Buletin informativ ISU – unde au intervenit pompierii în ultimele 72 de ore

Buletin informativ ISU – unde au intervenit pompierii în ultimele 72 de ore

5 min read
0
0
79

În ultimele 72 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

24.10.2014, ora 08:44 – inundaţie gospodărie
În municipiul Ploieşti, strada Palanca, echipajele de pompieri au intervenit cu o motopompă pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie, inundată pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp.

24.10.2014, ora 15:07 – asistenţă persoană
În localitatea Sinaia, strada B-dul Carol I, echipajele de pompieri au intervenit pentru a transporta o femeie, în vârstă de 85 de ani, de la ambulanţa SAJ Prahova la domiciliu.

25.10.2014, ora 09:56 – inundaţie subsol
În localitatea Sinaia, strada Aleea Dichiu, echipajele de pompieri au intervenit cu o motopompă pentru evacuarea apei din subsolul unui bloc de locuinţe, inundat pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp.

25.10.2014, ora 16:24 – incendiu anexă gospodărească
În comuna Valea Doftanei, sat Trăisteni, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.
A ars: anexa construit din astereală lemn pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp.
Cauza probabilă: efect termic – coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

25.10.2014, ora 16:42 – incendiu casă particulară
În comuna Săhăteni, sat Săhăteni, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi ambulanţa SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
Au ars: acoperişul construit din astereală lemn şi învelitoare ţiglă pe o suprafaţă de aproximativ 70 mp, bunuri de uz casnic şi mobilier.
Cauza probabilă: jar sau scântei – coş de fum deteriorat.

26.10.2014, ora 08:46 – incendiu autoturism
În municipiul Ploieşti, strada Gheorghe Doja, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism.
Au ars: elemente din material plastic şi textile.

Cauza probabilă: scurtcircuit electric – cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

26.10.2014, ora 11:47 – incendiu imobile
În municipiul Ploieşti, strada Grăniceri, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la două imobile.
La primul imobil au ars: acoperişul construit din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp şi articole de uz casnic depozitate în pod. Incendiul s-a propagat şi la imobilul invecinat unde a ars acoperişul construit din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 5 mp.
Cauza probabilă: efect termic – coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

26.10.2014, ora 19:00 – asistenţă persoană
În municipiul Ploieşti, strada Aleea Crizantemelor, echipajele de pompieri au intervenit pentru a transporta un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din locuinţă la ambulanţa SAJ Prahova.

Echipajele SMURD au intervenit în 63 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Social

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…