Home Social Dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori

Dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori

3 min read
0
0
38

La data de 25.10.2014, în jurul orei 18.55, un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Ploiești a sesizat prin sistemul 112 faptul că în zona pădurii Ologeni punctul ”Zăvoaiele” a observat staționat un atelaj hipo, ce ar putea fi utilizat la sustragerea de material lemnos din pădure.
În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Postului de Poliție Poienarii Burchii, unde au surprins în flagrant trei bărbați care tăiau copaci din pădure, cu ajutorul unei drujbe.
Unul dintre polițiști și-a declinat calitatea și a somat cele trei persoane să înceteze activitatea, însă acestea au încercat să fugă de la locul faptei, motiv pentru care polițistul a executat un foc de armă, în plan vertical, cu pistolul din dotare.
La auzul focului de armă, cele trei persoane s-au oprit, au fost imobilizate și conduse la sediul Postului de Poliție Poienarii Burchii.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că în atelajul hipo se aflau mai mulți bușteni de esență salcâm, iar la nivelul solului erau doborâți alți arbori ce urmau a fi sustrași de către persoanele depistate.
Din cercetări a rezultat faptul că cei trei bărbați de 45, 37, respectiv 42 de ani, sunt din comuna Poienarii Burchii, satul Ologeni.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșrii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național, faptă prev. de art. 108, alin.1 din Legea nr. 46/2008, iar materialul lemnos din atelajul hipo a fost lăsat în custodie unui pădurar.
Atelajul hipo și drujba, s-au ridicat în vederea confiscării, iar calul a fost lăsat în custodie proprietarului, până la soluționarea cauzei.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Postului de Poliție Poienarii Burchii, în vederea stabilirii situației de fapt.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Social

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…