Home Național Contoarele de energie electrică vor fi schimbate cu unele inteligente. Vezi de când

Contoarele de energie electrică vor fi schimbate cu unele inteligente. Vezi de când

2 min read
0
0
44

Populatia si firmele din Romania ar putea fi obligate sa-si inlocuiasca toate contoarele care masoara consumul de curent electric cu unele noi, inteligente, se arata in Planul National de Actiune pentru Eficienta Energetica. Masura se va implementa, pentru majoritatea populatiei, in urmatorii sase ani.
Masura se va implementa, pentru majoritatea populatiei, in urmatorii sase ani, dupa cum se arata in Planul National de Actiune pentru Eficienta Energetica, publicat, saptamana trecuta, pentru dezbatere publica, pe site-ul Departamentului pentru Energie din cadrul Guvernului Romaniei. Astfel, conform acestui document, nu mai putin de 80% dintre consumatorii de energie electrica trebuie sa dispuna de sisteme de masurare inteligente pana in anul 2020.

Reglementarea este cuprinsa intr-o directiva a Parlamentului European si a Consiliului Europei din iulie 2009, ce prevede ca “statele membre asigura implementarea unor sisteme de masurare inteligenta care contribuie la participarea activa a consumatorilor pe piata furnizarii de energie electrica”.
Urmatorul pas va fi ca Agentia Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) sa aprobe, pana la sfarsitul anului viitor, calendarul national de implementare a sistemelor de masurare inteligenta, care va contine datele calendaristice ale etapelor de implementare si planul national de implementare a sistemelor de masurare inteligenta care sa cuprinda lucrarile de investitii, valoarea acestora, sursele de finantare, precum si masuri de informare a clientilor finali.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Național

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…