Home Slider Eurocup: BK Banvit – CSU Asesoft 81-66 (33-31)

Eurocup: BK Banvit – CSU Asesoft 81-66 (33-31)

4 min read
0
0
78

După ce au câștigat în etapa inaugurală, la Volgograd, campionii nu s-au putut pune de-a curmezișul destinului în cea de-a doua deplasare a campaniei europene. La Bandirma, nu a învins neapărat echipa mai valoroasă, ci mai degrabă cea care a știut să profite de momentele de slăbiciune ale adversarului și să le valorifice în puncte, pentru o victorie sinonimă cu acontarea fotoliului de lider în grupa E.

Într-o atmosferă deloc prietenoasă, pe alocuri chiar ostilă, ploieștenii au dat primii cărțile pe față. Mohammed a profitat de lentoarea lui Simmons pentru a desprinde campioana la 2-7 (min 4), iar chimia excelentă dintre Brown și coechipierii săi a mutat tabela la 4-13 (min 7). Fără să ceară timp de odihnă, antrenorul Zoran Lukic a așezat lucrurile din mers și Gecim a trecut în marcaj la Brown. Americanul nu a putut fi însă stăpânit de fundașul turc, pasele sale, care ar face invidioase până și ceasurile elvețiene, nefiind însă transformate în puncte de Cooper, corigent la finalizare, dar cu un plus pe faza defensivă.

Pe fondul acestor ratări, Banvit a strâns treptat diferență, coșurile de la distanță semnate de Edge și Simmons aruncând presiunea în cealaltă tabăra. De altfel, după o primă repriză în care au construit destul de puțin, dar au știut să speculeze aproape fiecare eroare a adversarului, gazdele intrau în avantaj la pauză, scor 33-31, Davis înscriind în chiar ultima secundă din fața lui Runkauskas.

Problema lipsei aruncărilor de la distanță s-a acutizat la reluare. Cu doar 6 puncte în prima jumătate a sfertului 3, toate venite pe mâna lui Mohammed, „alb-albaștrii” au început să cedeze teren și să devină vulberabili în defensivă. De acest lucru au profitat Rowland și Simmons, pentru 49-43 (min 28), însă CSU Asesoft nu a dezarmat și a încercat să strângă rândurile înaintea secvenței decisive. Mohammed, Flowers și Hayes au răsturnat balanța, 55-56 (min 32), iar finalul se anunța unul incendiar. Mai expuși greșelilor persoane – Hayes (4), Lee (3), Flowers (3), Labovic (3), prahovenii nu s-au mai putut apăra atât de agresiv, întâmpinând probleme mari în a le opri turcilor tirul de la distanță. Mejia, din stop-șut, și Rowland, din spatele semicercului, au pecetluit soarta jocului, administrându-le campionilor prima înfrângere în EuroCup, una însă mult prea severă după aspectul întâlnirii.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Slider

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…