Home Slider Şeful Maternităţii Ploieşti – Demisie de onoare!

Şeful Maternităţii Ploieşti – Demisie de onoare!

4 min read
0
0
56

Ministerul Sănătăţii (MS) sesizează Parchetul Tribunalului Prahova în cazul femeii care a născut într-un taxi după ce a fost trimisă la Bucureşti de la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploieşti, ancheta MS stabilind că nou-născutul putea să trăiască dacă mama rămânea internată la Ploieşti, informează Mediafax.
Managerul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti, Călin Boeru, care deţinea această funcţie din anul 2006, a demisionat în urma scandalului care a izbucnit după ce o femeie care s-a prezentat la acest spital a fost trimisă cu un taxi la Bucureşti şi a născut pe drum un copil declarat mort.

Administratorul public al judeţului Prahova, Fabioara Ionescu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că la sfârşitul săptămânii trecute managerul maternităţii din Ploieşti, Călin Boeru, a depus la Consiliul Judeţean, care în administrare spitalul, o cerere de încetare a contractului de management, cu acordul ambelor părţi.

Fabioara Ionescu a precizat că a primit cererea lui Călin Boeru în cursul zilei de luni şi că pentru marţi a fost convocat Consiliul de Administraţie al spitalului, în cadrul căruia se va discuta demisia managerului şi vor fi dezbătute concluziile raportului de control al Ministerului Sănătăţii, concluzii care nu au fost trimise până luni după-amiază la Consiliul Judeţean Prahova.

Medicul Călin Boeru era manager al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din anul 2006, timp în care a susţinut trei concursuri pentru ocuparea funcţiei de conducere. Cel mai recent examen l-a susţinut în luna iunie a acestui an, când a încheiat un contract de management care era valabil până în anul 2017.

O femeie în vârstă de 37 de ani, care în 15 octombrie a fost dusă la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti cu o ambulanţă, având o sarcină de 32 de săptămâni, a fost trimisă cu un taxi la un spital din Bucureşti, femeia spunând că o asistentă a fost cea care i-a chemat taxiul. Pe drum, în dreptul localităţii Ciolpani, ea a născut un copil care ulterior, la o maternitate din Capitală, a fost declarat mort.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Slider

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…