Home Social Intervenții ale pompierilor prahoveni în ultimele 24 de ore

Intervenții ale pompierilor prahoveni în ultimele 24 de ore

3 min read
0
0
76

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

04.11.2014, ora 09:57 – salvare animal
În comuna Filipeştii de Târg, sat Mărginenii de Jos, echipajele de pompieri au acţionat cu mijloace de primă intervenţie pentru a salva un animal (cal) căzut într-o groapă cu adâncimea de 3,5 m.

04.11.2014, ora 12:42 – transport persoană
În municipiul Ploieşti, strada Iuliu Maniu, echipajele de pompieri au intervenit pentru a transporta o femeie, în vârstă de 70 de ani, din locuinţă la ambulanţa SAJ Prahova.

04.11.2014, ora 18:35 – incendiu anexă gospodărească
În comuna Ceptura, sat Ceptura de Sus, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.
Au ars: acoperişul anexei (magazie)construit din astereală lemn pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp şi o aplecatoare construită din lemn pe o suprafaţă de cca. 30 mp.
Cauza probabilă: flacără– foc deschis în spaţii deschise.

04.11.2014, ora 23:56 – explozie neurmată de incendiu
Echipajele de pompieri s-au deplasat cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi ambulanţa de terapie intensivă mobilă în comuna Lipăneşti, sat Şipotu, la o casă particulară unde s-a produs o explozie neurmată de incendiu la o sobă dintr-o cameră de locuit.
În urma deflagraţiei a rezultat o victimă, un bărbat în vărstă de 29 de ani, cu arsuri de gradul II pe aproximativ 36% din suprafaţă corpului. Echipajul ambulanţei de terapie intensivă mobilă i-a acordat primul ajutor medical şi l-a predat unui echipaj SAJ în vederea transportării la spital.

Echipajele SMURD au intervenit în 31 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Social

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…