Home Slider România în stradă! Mii de oameni au protestat aseară!

România în stradă! Mii de oameni au protestat aseară!

5 min read
0
0
53

Manifestaţii în lanţ pentru susţinerea românilor din diaspora, care nu au reuşit să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

» BUCUREȘTI.  Peste 1000 de oameni au protestat sambata seara in Piata Universitatii din Bucuresti după mobilizarea de pe rețelele de socializare in semn de sustinere pentru romanii din Diaspora. De acolo, o parte s-au îndreptat în jurul orei 21.00 spre sediul Guvernului și spre MAE. Manifestanţii care au plecat în marş din Piaţa Universităţii au ajuns la Ministerul Afacerilor Externe, unde au scandat “Corlăţean, demisia” şi “În turul doi, secţii noi”.

» CLUJ. Aproape 10.000 de oameni au ieșit în stradă la Cluj Napoca, la cel mai mare miting spontan din țară cu o saptamana inaintea votului din turul doi. Clujenii au scandat impotriva lui Victor Ponta si au cerut demisia premierului PSD. Pe traseu, manifestanţii s-au oprit în faţa sediului Prefecturii Cluj, după care au pornit înapoi spre Piaţa Unirii, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. Oamenii au scandat lozinci împotriva lui Victor Ponta, precum: “Securişti vechi şi noi, s-a sfârşit cu voi”, “Jos Ponta”, “Jos comuniştii”, “Ponta, demisia”.

» TIMIȘOARA. Și în Capitala Revoluției din 1989 au iesit in strada cateva mii de oameni. Manifestatia a inceput la orele 18.00 in Piata Operei si este organizata de studenti ai Universitatii de Vest si ai Universitatii Politehnica din Timisoara, potrivit opiniatimisoarei.ro. “Ponta nu fura, Romania nu te vrea”, “Le-a blocat votul, sa nu-i umfle botul”, “Iesiti si votati, altfel nu contati”, “Jos Ponta!”, “Ponta nu uita, Timisoara nu te vrea”, sau “DNA, DNA!”, au scandat protestatarii, potrivit pressalert.ro.

» ORADEA. Si la Oradea au iesit in strada circa 400 de oameni in Piata Unirii, potrivit HotNews.  Protestul a fost unul pasnic. Protestatarii spun ca au venit la acest eveniment in semn de solidaritate cu romanii din diaspora care nu au putut sa voteze in primul tur de scrutin. Protestul a durat circa 45 de minute si  s-a incheiat in jurul orei 18.

» CONSTANȚA. Câteva sute de constănţeni au participat, sâmbătă seară, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale, ei scandând ”Jos comuniştii” şi având pancarte pe care scria “Când Diaspora votează, Ponta fraudează”. Totodată, manifestanţii au cântat ”Deşteaptă-te române”.

» IAȘI. Aproximativ 500 de persoane au participat, sâmbătă seară, la Iaşi, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora, oamenii scandând lozinci împotriva lui Victor Ponta şi a primarului Gheorghe Nichita, pe motiv că acesta din urmă a refuzat să aprobe un marş pe străzile oraşului.

» SIBIU. Vineri, la Sibiu, aproximativ o mie de persoane au participat la un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au reuşit să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale şi le-au cerut românilor de pretudindeni să iasă la vot şi ”să îşi aleagă viitorul”.

Sursa – paginadepolitica.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Redactor
Load More In Slider

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Istoria, aşa cum a fost… CONSTANTIN BRÂNCOVEANU

Ziua în care se cinsteşte numele sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena este şi ziua numel…