Home Administrație Parc fotovoltaic la Valea Călugărească

Parc fotovoltaic la Valea Călugărească

1 min read
0
0
68

În locul fostului batal de fosfogips care a aparținut Combinatului Romfosfochim, a apărut, după o ecologizare care a costat 3 milioane de euro, un parc de panouri fotovoltaice. Proiectul este unic în România, fiind singurul parc amplasat pe un teren considerat acum patru ani contaminat. Pe 12 hectare, panourile solare sunt gata să producă energie verde. Întreaga investiție se ridică la aproape 11 milioane de euro, 65% din bani fiind finanțare europeană. Avantajele sunt multiple.
Comuna, considerată una dintre cele mai poluate din țară, a scăpat de acest stigmat. În plus, localnicii și-au găsit acum și locuri de muncă. Energia verde obținută aici va fi distribuită prin rețeaua națională și va duce la scăderea tarifului energiei în zonă.
În total aproape 100.000 de hectare din Valea Călugărească au fost contaminate cu reziduurile periculoase provenite de la fostul Combinat Romfosfochim. Programul de ecologizare va continua și anul viitor, când pe alte 30 de hectare Va fi înființat și un parc industrial.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Administrație

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…