Home Politică Mircea Roșca: Solicit Camerei ridicarea imunitatii

Mircea Roșca: Solicit Camerei ridicarea imunitatii

5 min read
0
0
100

Mircea Roșca, deputat de Prahova și președintele PNL Prahova, a fost subiectul dezbaterii de la B1 TV dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis. Premierul i-a cerul candidatului ACL ca Mircea Roșca, cercetat pentru luare de mită, să-și dea demisia din Parlament. Astăzi, a venit și răspunsul deputatului prahovean.
Nu mă voi ascunde niciodată în spatele vreunei funcții și nu voi încerca să profit de calitatea de demnitar pentru a fugi de justiție. Drept urmare, solicit Camerei Deputaților urgentarea procedurilor pentru ridicarea imunității mele parlamentare. Mă bucur că împărtășesc aceeași viziune cu a președintelui Klaus Iohannis în ceea ce privește integritatea și modul în care trebuie lăsată justiția să funcționeze.
Nu doresc să fiu asemuit cu tot felul de personaje care au jefuit țara de milioane de euro și au delapidat bugetul statului. Într-o societate în care toată lumea se disculpă, dar mai ales cei care au făcut rău acestei țări, este foarte complicat să-mi demonstrez nevinovăția în fața susținătorilor mei și în fața celor care au crezut și cred în mine. Sunt nevinovat, am încredere în instituțiile statului și mă supun rigorilor legii. Voi demonstra în instanță că este o aberație ceea ce mi se întâmplă.
Îi transmit lui Victor Ponta că este ridicol să îl compare pe Mircea Roșca, asupra căruia planează o suspiciune invocată de un martor cu antecedente penale, cu camarila din spatele dumnealui, care a făcut atât de mult rău românilor în ultimii 24 de ani
”, a declarat Roșca într-un comunicat de presă.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, joi, să trimită la Comisia juridică solicitarea ministrului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Mircea Roşca (PL), cu termen pentru raport până marţi, urmând ca acest raport să intre în plen tot marţi.

DNA a solicitat aviz pentru arestarea preventivă a deputatului Mircea Roşca – suspectat că în 2011, când era vicepreşedinte al PNL Prahova, i-ar fi cerut 20.000 de euro unui om de afaceri din Cormanic, pentru a interveni la consilieri locali din Azuga astfel încât acesta să obţină terenuri în staţiune.

Potrivit anchetatorilor, în 2011, când era vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Prahova a PNL, Roşca “a pretins de la un denunţător suma de 20.000 euro pentru a-şi exercita influenţa asupra inculpatului Popescu Gabriel Stelian şi asupra celorlalţi membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a înlesni dobândirea unor terenuri pe raza localităţii respective de către firma denunţătorului”.

Din cei 20.000 de euro, Mircea Roşca a primit, prin intermediul lui Gabriel Popescu – preşedintele PNL Azuga -, 5.000 de euro, iar 11.000 de euro “au fost folosiţi în interesul formaţiunii politice pe care o conducea de la nivel judeţean”, susţine DNA.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Politică

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…