Home Life & Style Cultură Kalpana – expoziție de pictură indiană, la Ploiești

Kalpana – expoziție de pictură indiană, la Ploiești

2 min read
0
0
75

Astăzi, la ora 13.00 la Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ din Ploieşti, Bulevardul Independenţei nr.1, are loc vernisajul expoziţiei de pictură „Kalpana”.
Expoziţia este pusă la dispoziţie de către Ambasada Indiei în România şi Indian Council for Cultural Relations, New Delhi, cu prilejul Aniversării a 65 de ani de relaţii diplomatice între România şi India.
„(…)„Kalpana – Capodopere ale picturii figurative indiene contemporane” este expoziţia pe care v-o împărtăşim. Această prezentare a Indian Council for Cultural Relations, New Delhi – sperăm, prima dintr-o serie – este o expresie a celebrării figurativului în arta a paisprezece dintre cei mai cunoscuţi artişti ai Indiei, acoperind o perioadă de o sută douăzeci de ani de artă plastică indiană. Expoziţia este o noutate şi din alt punct de vedere: prezintă reproduceri printate care rivalizează cu originalele. Acest procedeu simplifică şi reduce considerabil costurile expoziţionale, permiţând prezentarea celor mai importante lucrări de artă figurativă ale Indiei, deschizând noi canale de schimburi între artişti şi public.” (Catalogul „Kalpana – 14 artişti figurativi ai Indiei” – Pavan K. Varma, Director General)

Expoziţia stă la dispoziţia publicului în perioada 14 -20 noiembrie 2014.
Programul muzeului: marţi – duminică: 9.00 – 17.00, lunea închis.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Cultură

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…