Home Politică Monica Macovei a cerut prelungirea programului de votare

Monica Macovei a cerut prelungirea programului de votare

2 min read
0
0
27

Europarlamentarul Monica Macovei a cerut din nou duminică prelungirea programului de votare la secțiile din străinătate, potrivit unui comunicat de presă.

“În urma sesizărilor pe care le-am primit din partea alegătorilor cetățeni români din diferite orașe din străinătate care stau la cozi imense la secțiile de votare pentru a-și exercita un drept fundamental, vă solicit să prelungiți orarul tuturor secțiilor de vot din străinătate pentru situația în care la ora 21,00 mai sunt oameni care nu au votat. Ținând cont că, din informațiile primite, sunt cetățeni români care stau deja la coadă de peste 7-8 ore și nu au putut încă să voteze este de așteptat ca la ora 21,00 în fața locurilor unde sunt amenajate secții de votare să rămână mii de oameni la coadă”, se arată în comunicatul transmis duminică de Macovei Biroului Electoral pentru secțiile de votare din străinătate.

Potrivit sursei citate, cetățenii români aflați la coadă la secțiile de votare din străinătate nu au nicio vină pentru că procesul electoral a fost prost organizat, iar acest lucru nu trebuie să le anuleze un drept fundamental.

Monica Macovei a făcut un demers similar vineri, solicitând inclusiv Guvernului să adopte o ordonanță de urgență în acest sens pentru a elimina posibilitatea ca birourile electorale să refuze prelungirea programului de votare. (A.T.)

Load More Related Articles
Load More By Redactor
Load More In Politică

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Istoria, aşa cum a fost… CONSTANTIN BRÂNCOVEANU

Ziua în care se cinsteşte numele sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena este şi ziua numel…