Home Administrație Ajutoarele sociale vin mai târziu

Ajutoarele sociale vin mai târziu

2 min read
0
0
112

De anul acesta ajutoarele alimentare pentru categoriile de persoane defavorizate se distribuie prin Ministerul Fondurilor Europene. Modificarea a dus și la întârzieri, mai ales că s-a schimbat și procedura de distribuire. Respectiv, pentru fiecare județ a fost stabilită prin licitație o firmă care se ocupă de achiziția alimentelor. Beneficiarii le ridică în baza unui voucher venit prin poștă de la primăria localității în care domiciliază. Firma desemnată să asigure pachetele pentru beneficiari își recuperează apoi banii de la Uniunea Europeană.
Anul acesta se vor acorda patru litri de ulei, patru kilograme de zahăr, şase kilograme de făină, şase kilograme de mălai, 400 de grame de paste făinoase, opt cutii de conservă de carne de porc, cu o greutate fiecare de 300 de grame, şase cutii de conserve carne de vită, cu o greutate de 300 de grame, precum şi zece cutii de pate, cu o greutate fiecare de 200 de grame.
În Prahova beneficiază de ajutoare 86.000 de persoane, respectiv cei cu venit minim garantat, pensionarii cu pensii reduse, precum şi şomerii şi alte categorii de persoane care nu au venituri. Cel mai probabil distribuția alimentelelor se va face după 1 decembrie.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Administrație

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…