Home Slider Recomandări pentru o deplasare sigură în condiţii meteorologice nefavorabile

Recomandări pentru o deplasare sigură în condiţii meteorologice nefavorabile

3 min read
0
0
59

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că potrivit atenţionării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în cursul zilei de astăzi, între orele 10.00 – 23.00, în Moldova şi în jumătatea de est a Transilvaniei vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar în Muntenia ploile se vor transforma, din această după-amiază, local, în lapoviţă şi ninsoare. În Carpaţii Orientali şi Meridionali va continua să ningă, iar în regiunile sud-estice, vântul va avea intensificări cu viteze de 50….60 kilometrii la oră, iar pe crestele montane, vântul va sufla cu peste 80 kilometri la oră.

În aceste condiţii, recomandăm şoferilor ca înaintea începerii deplasării să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată.

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudenţă sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum. De asemenea, este necesar să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, fr âna de motor.

Pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), este absolut necesar ca toţi conducătorii auto să respecte strict indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri, care acţionează permanent pe toate arterele rutiere din ţară pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Slider

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…