Home Social Unde au intervenit echipajele ISU în acest weekend

Unde au intervenit echipajele ISU în acest weekend

7 min read
0
0
72

În ultimele 72 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

21.11.2014, ora 14:40 – deblocare uşă
În municipiul Ploieşti, strada Anotimpului, echipajele de pompieri au acţionat pentru deblocarea uşii unui imobil. Proprietarul, în vârstă de 73 de ani, a fost gasit căzut în sufragerie şi a fost predat unui echipaj SAJ Prahova .

21.11.2014, ora 14:47 – incendiu autoturism
În localitatea Blejoi, sat Ţânţăreni, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism.
Au ars: componente din cauciuc şi PVC şi a fost deteriorată tapiţeria.
Cauza probabilă: scurtcircuit electric – cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

21.11.2014, ora 19:27 – incendiu ghenă de gunoi
În municipiul Câmpina, strada Mihai Eminescu, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o ghenă de gunoi.
Au ars: aproximativ 100 kg gunoi menajer.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

21.11.2014, ora 19:31 – incendiu casă particulară
În localitatea Mizil, strada Spiru Haret, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
A ars acoperişul construit din astereală lemn pe o suprafaţă de aproximativ 3 mp.
Cauza probabilă: efect termic– coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

22.11.2014, ora 07:17 – asanare muniţie
Echipa pirotehnică a inspectoratului s-a deplasat în localitatea Buşteni pentru identificarea,ridicarea, transportul şi depozitarea unui proiectil exploziv cal. 150 mm.

22.11.2014, ora 21:40 – incendiu autoturism
În localitatea Berceni – Centura de Est, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism.
A ars autoturismul în proporţie de 90%.
Cauza probabilă: scurtcircuit electric – cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

22.11.2014, ora 20:37 – incendiu casă particulară
În localitatea Urlaţi, strada Chelba, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
Au ars: acoperişul construit din astereală lemn pe o suprafaţă de aproximativ 15 mp.
Cauza probabilă: jar sau scântei – coş de fum deteriorat.

22.11.2014, ora 22:44 – salvare animal
În comuna Măgurele, sat Măgurele, echipajele de pompieri au acţionat cu mijloace de primă intervenţie pentru a salva un animal (cal) căzut într-un canal cu adâncimea de aproximativ 2,5 m.

22.11.2014, ora 22:54 – transport persoană
În municipiul Ploieşti, strada Cameliei, echipajele de pompieri au intervenit pentru a transporta o femeie, în vârstă de 76 de ani, din locuinţă la ambulanţa SAJ Prahova.

23.11.2014, ora 18:20 – incendiu casă particulară
În comuna Dumbrăveşti, sat Mălăieştii de Jos, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
Au ars: acoperişul construit din astereală lemn pe o suprafaţă de aproximativ 6 mp.
Cauza probabilă: efect termic – coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

23.11.2014, ora 19:13 – incendiu casă particulară
În comuna Măneciu, sat Măneciu Pământeni, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
Au ars: acoperişul construit din astereală lemn pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp, obiecte de mobilier, aparatură electronică şi aproximativ 3 tone de fân.
Cauza probabilă: jar sau scântei – coş de fum necurăţat de funingine.

23.11.2014, ora 23:33 – incendiu casă particulară
În localitatea Urlaţi, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
Au ars: mobilierul aferent unei camere de locuit şi aparatura electronică.
Cauza probabilă: jar sau scântei – jar căzut din sistemele de încălzit.

Echipajele SMURD au intervenit în 70 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Social

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…