Home Slider Percheziţii la administratori ai FC Petrolul

Percheziţii la administratori ai FC Petrolul

4 min read
0
0
125

Procurorii DIICOT fac, marţi, 25 de percheziţii la membrii unei grupări suspectate de spălare de bani şi evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro, în acest dosar fiind vizaţi şi administratori ai FC Petrolul, cei care ar fi iniţiat această grupare infracţională.
Cu privire la clubul FC Petrolul, va fi dus în acest moment la Parchet și Marius Bucuroiu, contabilul societății. Din club se trimiteau bani către firme fantomă, pentru servicii fictive, banii fiind apoi scoși la sacoșă și împărțiți de Capră.

Clubul Petrolul Ploieşti a intrat în atenţia procurorilor DIICOT. Anchetatorii suspectează că s-au comis infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Conform DIICOT, prejudiciul se ridică la 15 milioane de euro şi ar fi fost realizat prin sume mari de bani care au intrat în club şi asupra cărora s-au operat deduceri ilegale de TVA.

În acelaşi dosar se efectuează „percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 19 persoane, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani”.

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din membrii grupării, în calitate de administratori ai S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti, au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti. Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA şi diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit). De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive. Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este 15.400.000 euro”, se spune pe site-ul DIICOT.

Clubul Petrolul Ploieşti a fost preluat pe 22 februarie 2012 de afaceristul Dan Capră.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Slider

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…