Home Social Lietuvos Rytas – CSU Asesoft 79-72

Lietuvos Rytas – CSU Asesoft 79-72

4 min read
0
0
163

Înfrântă la Vilnius, de Lietuvos, CSU Asesoft își păstrează intacte șansele de calificare în Top 32. La Volgograd și Bandirma, Krasny Oktyabr și Banvit și-au văzut de treabă și au “îngropat” în proporție de 90% speranțele lui Hapoel și, respectiv, Partizan Belgrad. “Picați” pe locul 4 în grupa E, pentru prima dată cu un bilanț negativ (3-4), ploieștenii știu în acest moment una și bună: un succes cu Banvit, săptămâna viitoare, în „Olimpia”, ar putea deveni echivalent cu prezența în primăvara europeană.

Într-o sală încărcată de istorie și în prezența a peste 2.000 de spectatori, printre care și Jonas Kazlauskas, antrenorul echipei naționale a Lituaniei, vicecampion european în 2013, dar și Sarunas Broga, agentul care a facilitat venirea în România a lui Arvydas Cepulis și Ivars Timermanis, campionii au avut un start modest de partidă. Kavaliauskas l-a prins pe picior greșit pe Lee, pentru a zgudui în două rânduri inelul, scor 8-4 (min 3), iar Baron, cu două „triple” consecutive, modifica tabela la un alarmant 24-11 (min 9).

Bazându-se pe o apărare foarte agresivă, lituanienii au început să strângă destule greșeli personale (Baron 2gp, Kavaliauskas 2gp, Valeika 3gp – min 12), invintându-i deseori pe adversari la linia de libere. Și cum tracul începutului de partidă a fost lăsat pe bancă, după un „time-out” cerut la momentul oportun de Arnautovic, ploieștenii au echilibrat treptat jocul. Runkauskas și Brown au adus coșuri importante din spatele semicercului, profitând de o tranziție ofensivă care a dat roade, Mohammed s-a evidențiat prin unele incursiuni personale și, la pauză, totul părea posibil: 39-34.

În plin reviriment pe tabelă, prahovenii se vedeau nevoiți să se descurce fără Lee, retras pe bancă după comiterea celui de-al 4-lea fault (min 22). În atare condiții, punctele au venit în special din „downtown”, Runkauskas înscriind din orice poziție și făcându-l invidios până și pe Virginijus, antrenorul gazdelor. Puși în temă cu rezultatele înregistrate în celelalte două partide, balticii au găsit resursele necesare pentru a păstra un ecart liniștitor pe tabelă, grație tandemului Kavaliauskas – Leslie, scor 60-49 (min 30).

Deși au strâns rândurile în „decisiv”, apărând mult mai atent semicercul și închizând, totodată, spațiul de 3 secunde, elevii lui Arnautovic nu au mai putut forța revenirea. Recuperările ofensive și ratările de la libere i-au costat pe campioni, care nu au reușit să depășească pragul psihologic al celor 3 posesii, jocul terminându-se cu victoria pe deplin meritată a lui Lietuvos.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Social

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…