Home Social Cum se circulă în țară, la această oră

Cum se circulă în țară, la această oră

5 min read
0
0
115

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau segmente de autostrad ă cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile.

Traficul rutier se desfăşoară însă în condiţii de iarnă în toate zonele din ţară, pe numeroase drumuri naționale carosabilul fiind acoperit cu un strat de zăpadă amestecat cu material antiderapant ce atinge 2 – 3 centimetri. Cele mai importante dintre acestea sunt DN7 Milcoiu (Vâlcea) – limita cu județul Sibiu, DN65C Ciocâltei – Horezu (Vâlcea), DN64 Drăgășani – Băile Olănești (Vâlcea), DN67 Pietrari – Budești (Vâlcea), DN56 Craiova – Calafat (Dolj), DN65 Slatina (Olt) – limită județul Argeș, DN67C Novaci – Rânca (județul Gorj), DN66A în zona Valea Cernei (Caraș-Severin), DN12C în zona Lacu Roșu (Harghita), DN13B Praid – Joseni (Harghita), DN13E Zagon – Barcani (Covasna), DN15 în zona Toplița (Harghita), DN21 și DN23 în județul Brăila, DN2A , DN2C , DN21 și DN21A în județul Ialomița, DN22A , DN22F în județul Tulcea. Precizăm că lucrătorii de la drumuri acționează cu materiale antiderapante.

Având în vedere atenționarea meteorologică de vreme nefavorabilă (cod galben), valabilă până în această seară la ora 22.00, pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), recomandăm conducătorilor de autovehicule ca înainte de a porni la drum să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă și să își echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece.

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste permanent prudenţă, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, în așa fel încât să poată fi evitat orice pericol care ar putea să apară. De asemenea, este necesar să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Este, de asemenea, absolut necesar ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Precizăm, de asemenea, că nu sunt semnalate probleme în traficul feroviar şi nu există aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise din cauza condiţiilor meteorologice.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Social

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…