Home Slider Plasă de protecție pentru pietrele care amenință traficul în zona Nistorești

Plasă de protecție pentru pietrele care amenință traficul în zona Nistorești

2 min read
0
0
106

Pe DN1, zona Nistoreşti, la km 99+100 s-a constatat că versantul din partea dreaptă a drumului, în sensul de mers Ploieşti – Braşov (din roca slab calcaroasă, friabilă, ce a devenit istabilă ca urmare a fenomenelor meteorologice din ultimul timp şi accentuate de căderile masive de precipitaţii din ultima lună) s-au produs căderi de pietre, de dimensiuni diferite, pe partea carosabilă.
Cu ocazia verificărilor s-a constatat existenţa a două blocuri de piatră de aproximativ 0,2 mc fiecare, aflate la o distanţă între ele de aproximativ 30m şi o înălţime de circa 20m, care prezentau fisuri vechi.
Zona este semnalizată corespunzător prin indicatoare rutiere „Căderi de pietre”.
Din analiza efectuată la faţa locului rezultă că intervenţia pirotehnică pentru înlăturarea celor două stânci nu ar face altceva decât să amplifice fenomenul de dislocare şi a altor stânci aflate în imediata apropiere.
Soluţiile tehnice de consolidare care se impun vor fi adoptate după consultarea studiului geotehnic existent, sau după executarea, în regim de urgenţă, a unui nou studiu geotehnic. Comisia a propus ca soluţie imediată instalarea de către o firmă specializată de plase de protecţie, care să preîntâmpine căderea stâncilor pe partea carosabilă. Fenomenul de cădere de pietre va fi monitorizat.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Slider

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…