Home Life & Style Cultură Muzica de calitate la Ploiesti

Muzica de calitate la Ploiesti

3 min read
0
0
117

In zilele de 12-15 decembrie, oraşul Ploieşti găzduieşte cea de-a XX-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare si Creaţie Muzicală “Paul Constantinescu”, prestigioasă manifestare muzicală organizată de către Muzeul Memorial “Paul Constantinescu” – Secţie a Muzeului Judeţean de Istorie si Arheologie Prahova, impreună cu Filarmonica “Paul Constantinescu” din localitate, cu sprijinul direct si generos al Ministerului Culturii, Consiliului Judeţean Prahova, Prefecturii si Primăriei Municipiului Ploieşti, Centrului de Excelență al UNMB, Colegiul de Artă „Carmen Sylva ” Ploiești.

Concursul este deschis celor mai talentaţi elevi şi studenţi care studiază vioara, violoncelul, pianul, canto clasic si compoziţia muzicală de la școlile, liceele si facultătile de muzică din Romania si Republica Moldova.
La actuala ediţie s-au inscris peste 80 de candidaţi din principalele centre de cultură ale tării și din Republica Moldova.
Juriile de specialitate pentru cele cinci secţii ale concursului sunt alcătuite din personalităţi marcante ale artei interpretative si creaţiei muzicale româneşti.
La Secţia vioară, preşedintele juriului este prof univ. dr. Octavian Raţiu –Disciplină Instrumente cu coarde de la U.N.M.B.; la Secţia pian preşedintele juriului este dr. Ilinca Dumitresu – solist concertist de stat ; la Secţia violoncel, în funcţia de preşedinte a fost desemnat prof. univ. dr. Marin Cazacu-solist concertist, iar la Secţia canto, celebra soprană Silvia Voinea – prof. univ. dr. la U.N.M.B.
Pentru Secţia de Compoziţie muzicală, juriul are la cârma sa pe preşedintele de onoare al concursului, prof. univ. dr. Dan Buciu – rectorul onorific al Universitatii Naţionale de Muzică Bucureşti, secretar al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.
Deschiderea concursului are loc vineri, 12 decembrie, ora 10.00, la Muzeul „Paul Constantinescu” din Ploieşti, iar festivitatea de închidere si Gala laureaţilor, Duminică, 14decembrie, ora 11.00. la Filarmonica „Paul Constantinescu”-Ploiești. Intrarea este liberă.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Cultură

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…