Home Slider Deputatul PNL Mircea Roşca rămâne în arest

Deputatul PNL Mircea Roşca rămâne în arest

3 min read
0
0
80

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis marți propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de DNA Ploiești cu privire la deputatul PNL Mircea Roșca și vărul acestuia, Adrian Rotilă.
“Prelungește arestarea preventivă a inculpaților Mircea Roșca, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 20 decembrie 2014 până la data de 18 ianuarie 2015, inclusiv, și Adrian Rotilă, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 21 decembrie 2014 până la data de 19 ianuarie 2015, inclusiv. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare”, se arată în decizia magistraților ÎCCJ.

ÎCCJ a respins pe 26 noiembrie contestația deputatului PNL Mircea Roșca față de măsura arestului preventiv, astfel că parlamentarul cercetat pentru fapte de corupție a rămas în detenție.

Roșca a fost reținut și ulterior arestat preventiv, după ce anchetatorii au percheziționat domiciliul acestuia din localitatea prahoveană Comarnic timp de mai multe ore.

Mircea Roșca este cercetat pentru trafic de influență într-un dosar în care mai sunt vizați vărul acestuia, Adrian Rotilă, de asemenea în arest preventiv, dar și președintele PNL Azuga, Gabriel Popescu, aflat sub control judiciar, aceștia din urmă fiind acuzați de cumpărare de influență și dare de mită.

Potrivit DNA, în anul 2011, în calitate de vicepreședinte al organizației județene PNL Prahova, Mircea Roșca a pretins de la un denunțător suma de 20.000 euro pentru a-și exercita influența asupra lui Gabriel Popescu și asupra celorlalți membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a înlesni dobândirea unor terenuri în localitate de către firma denunțătorului.

Procurorii susțin că din această sumă Mircea Roșca a primit efectiv 5.000 euro, prin intermediul lui Popescu, iar 11.000 euro au fost folosiți în interesul formațiunii politice pe care o conducea la nivel județean.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Slider

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…