Home Sport Victorie si atat! Mergem acasa!

Victorie si atat! Mergem acasa!

5 min read
0
0
66

Naționala feminină de handbal a României a învins astazicristina_neagu_handbal_romania formația Poloniei cu scorul de 24-19 (11-9), miercuri, la Debrecen, în ultimul său meci din Grupa principală 1 a Campionatului European din Ungaria și Croația – EURO 2014.

România a avut un debut de meci fulminant și conducea cu 5-0 după aproape șase minute de joc. Polonia a înscris de trei ori la rând și a revenit în joc, dar echipa noastră a avut aproape tot timpul un avans de două-trei goluri pe tabelă până la pauză, cu o singură excepție (10-9, min. 30), la pauză scorul fiind de 11-9.

În ciuda faptului că a început partea secundă în superioritate numerică, echipa antrenată de Gheorghe Tadici s-a clătinat timp de câteva minute, a încasat trei goluri la rând și Polonia a luat avantaj în premieră, 12-11 (35). Cu Paula Ungureanu în mare formă în poartă, România a gestionat bine acest moment delicat, a înscris trei goluri consecutive (14-12, min. 39) și a revenit la cârma meciului.

România a prins tot mai multă încredere și cu zece minute înainte de final avea cinci goluri în plus pe tabelă, 20-15. Polonia a redus ecartul la trei goluri, 18-21 (55), dar tricolorele au rezistat, chiar dacă au avut un nou hop de trecut, jucând momente bune în dublă inferioritate.

Echipa României s-a impus cu 24-19 în cele din urmă și așteaptă jocul rezultatelor, care o poate propulsa pe locul trei în grupă și în meciul pentru locurile 5-6 la EURO 2014.

Paula Ungureanu (procentaj 50 la sută) a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului, iar de la adversare a fost premiată portărița Anna Wysokinska. De menționat că Polonia a ratat trei aruncări de la 7 metri (una apărată de Munteanu).

Au evoluat echipele:
Polonia: Anna Wysokinska, Izabela Prudzienica — Monika Stachowska, Iwona Niedzwiedz (1 gol), Karolina Siodmiak (3), Marta Gega (1), Agnieszka Kocela (3), Kinga Grzyb, Karolina Kudlacz (3), Katarzyna Janiszewska, Aleksandra Zych, Joanna Drabik, Karolina Zalewska (2), Alina Wojtas, Patrycja Kulwinska (3), Kinga Buzdra (3). Selecționer: Kim Rasmussen.
România: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu — Aneta Pîrvuț (1 gol), Oana Bondar (1), Crina Pintea, Cristina Neagu (9), Aurelia Brădeanu (2), Gabriela Perianu (4), Valentina Ardean-Elisei (3), Georgiana Ciuciulete, Cristina Zamfir, Daniela Băbeanu, Florina Chintoan (2), Laura Chiper (2). Selecționer: Gheorghe Tadici.

Arbitri: Kursad Erdogan, Ibrahim Ozdeniz (ambii din Turcia); observator EHF: Monique Alsemgeest (Olanda), Rui Coelho (Portugalia)

Pentru locul 3 în grupă, România avea nevoie de o victorie a Norvegiei cu Ungaria şi de cel puţin un egal al Danemarcei cu Spania, (19:15 Spania – Danemarca, 21:30 Ungaria – Norvegia). Dacă se va înregistra numai unul dintre rezultate, România va termina pe locul 4 în această grupă şi va părăsi competiţia. Cum Ungaria a invins Danemarca cu 24-22, Nationala de handbal a Romaniei isi incheie parcursul la aceasta editie a Campionatului European cu regretul ca putea obtine mult mai mult la aceasta competitie.

 

  • România – Feroe se joaca la Ploiesti

    Echipa nationala a Romaniei conduce in grupa preliminara de calificare la Campionatul Euro…
Load More Related Articles
Load More By Redactor
Load More In Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

FC Petrolul isi vinde unul dintre cei mai buni jucatori

Dupa cum bine se anticipa, FC Petrolul isi va vinde o parte din titulari pentru a putea tr…