Home Social În ziua de Crăciun, aproape 300 de politisti prahoveni au fost la datorie

În ziua de Crăciun, aproape 300 de politisti prahoveni au fost la datorie

7 min read
0
0
63

De Crăciun, nu s-au înregistrat evenimente cu impact asupra siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului.
La data de 25 decembrie a.c., ca în fiecare zi a anului, polițiștii prahoveni au fost la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale şi protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.
Măsurile adoptate şi efortul poliţiştilor şi-au atins scopul – în ziua de Crăciun, nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii şi siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului.
În cadrul activităţilor desfăşurate, ieri, poliţiştii au constatat 14 infracţiuni, dintre care 5 de natură judiciară, 7 la regimul circulaţiei rutiere, 1 privind regimul materialelor pirotehnice
Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 125 de sancţiuni, în valoare totală de 30.135 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 3.520 de lei.
Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 47 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea61/1991 și alte 65 pentru încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind Codul Rutier, aceștia reținând și 7 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Pe parcursul zilei de ieri, poliţiştii au aplanat stări conflictuale apărute în comunitate, intervenind la aproximativ 170 de apeluri prin serviciul unic de urgență 112, depistând, totodată, două persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, dintre care una a fost reținută.
De asemenea, poliţiştii au asigurat măsurile de ordine, siguranţă şi fluenţă a traficului rutier cu ocazia manifestărilor publice dedicate Crăciunului, organizate pe raza județului, la aceste evenimente nefiind înregistrate incidente.
Cei aproape 300 de poliţişti vor fi în continuare la datorie, cadrele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova fiind pregătite să intervină atunci când sunt sesizate cu privire la comiterea unor fapte antisociale şi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente ce pot afecta liniştea cetăţenilor.

Având în vedere că a fost a fost emisă o atenționare meteorologică cod galben de ninsoare care include și județul nostru, polițiștii prahoveni vor desfășura misiuni specifice pentru luarea tuturor măsurilor în vederea evitării producerii unor situații de urgență, cauzate de aceste schimbări ale vremii.
Astfel, în perioada următoare, aproximativ 200 de polițiști de ordine publică și aproximativ 100 de la Serviciul Rutier, cu 120, respectiv 40 de autospeciale vor acționa pentru siguranța și fluența traficului rutier, activitățile desfășurându-se împreună.
Reamintim conducătorilor de autovehicule să respecte cu strictețe regulile de circulație, să conducă prudent și să adapteze continuu viteza la particularitățile meteo, de drum și de trafic.

Politistii transmit pe această cale următoarele recomandări de sezon destinate tuturor categoriilor de participani la traficul rutier:

– Să nu conducă autovehicue pe drumurile publice după ce, în prealabil, au consumat băuturi alcoolice;
– Să se informeze, înaintea plecării în călătorie, asupra condițiilor meteo-rutiere, prognozate, de pe traseul ales;
– Să asigure funcționarea corespunzătoare a sistemelor de iluminare – semnalizare, cât și a celui de climatizare/dezaburire;
– Să utilizeze corect luminile de întâlnire, chiar și pe timpul zilei, pe tate categoriile de drum;
– Să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum umed (acopeti cu gheață, polei, zăpadă);
– Să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă;
– Să păstreze distanță mai mare fată de autovehiculele care circulă în față, mai ales atunci când deplasarea de face pe un drum acoperit cu gheață, polei sau zăpadă;
– Să evite, pe cât posibil, manevrele de depășire care nu sunt absolut necesare. Acestea nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă pot pune în pericol siguranța traficului rutier;
– Să utilizeze centurile de siguranță, atât ei căt și ceilalți ocupanți ai autovehiculelor;
– Să evite acționarea bruscă a sistemului de direcție și a mecanismului de frânare al autovehiculului.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Social

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…