Home Slider Rednic: “Sunt fericit ca am revenit la Petrolul!”

Rednic: “Sunt fericit ca am revenit la Petrolul!”

6 min read
0
0
152

Noul antrenor al Petrolului a fost prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, tehnicianul în vârstă de 52 de ani declarându-se bucuros că s-a întors la cârma lupilor, alături de care are ca obiective o clasare pe podium și câștigarea Cupei României.

După mandatul scurt din urmă cu 2 ani, când clubul a decis să-l lase să preia pe Standard Liege, Mircea Rednic a considerat că are o datorie morală față de Petrolul și a acceptat să preia banca tehnică a ploieștenilor. La conferința de presă de astăzi, cu ocazia instalării sale, la care a participat și directorul executiv al clubului, Alexandru Crîngu, fostul mare internațional a declarat că a avut două motive pentru care a decis să revină la Ploiești. Înainte, însă, de a le expune, oficialul clubului a explicat motivele alegerii lui Rednic: ”În primul rând, vreau să îi mulțumesc fostului antrenor Gigi Mulțescu pentru rezultatele obținute, precum și pentru abilitatea cu care a gestionat situația de la echipă în ultimele două luni. Astăzi, suntem în măsură să vi-l prezentăm pe Mircea Rednic ca noul tehnician al Petrolului, obiectivele fiind neschimbate: o clasare în primele 3 echipe și câștigarea cupei. A fost o listă scurtă, iar noi am ales să apelăm la Mircea Rednic, pentru că am găsit deschiderea și disponibilitatea de a continua activitatea sportivă, chiar dacă și ceilalți antrenori contactați venea necondiționat la Petrolul”. În legătură cu situația clubului, Crîngu a dat asigurări că, în timp, se vor rezolva toate problemele, iar echipa nu va avea de suferit. ”Situația este delicată, însă toate problemele vom încerca să le depășim, inclusiv cea legată de insolvență”, a mai afirmat directorul executiv al FC Petrolul.

Purtând la gât o eșarfă cu însemnele Petrolului, pe care a adus-o de acasă, Rednic a apărut în fața presei cu mina unui om stăpân pe situație, care știe foarte bine ce îl așteaptă și ce are de făcut. ”Sunt fericit și bucuros că am revenit la Petrolul. Petrolul nu se refuză, datorită suporterilor, a atmosferei de aici și a ambițiilor pe care le are. Cei de la Petrolul s-au purtat foarte corect cu mine, când le-am cerut să-mi îndeplinesc visul, acela de a antrena la Standard Liege, echipa unde am jucat. Acestea sunt cele două motive pentru care nu am ezitat să dau curs ofertei. M-am simțit bine la Ploiești, era o datorie pe care o avea față de club și era normal să răspund la fel. Experința mea și oamenii cu care am mai lucrat aici, suporterii, toate aceste lucruri mă fac să fiu calm și încrezător, sunt sigur că mă voi descurca. Trebuie să fim inteligenți și să ne descurcăm cât mai bine. Lotul este bun, cu jucători valoroși, așa că vom găsi soluții chiar și în cazul în care vor mai pleca unul sau doi jucători. Avem soluții chiar și după plecarea lui Albin”. În privința obiectivelor, tehnicianul a fost cât se poate de clar. ”Suntem în cărți să ne îndeplinim obiectivele și se vor face toate eforturile să reușim”, a mai spus Rednic, care a dezvăluit că va încerca să implementeze sistemul de joc 4-4-2.

Totodată, Rednic a anunțat și staff-ul tehnic cu care va colabora, este vorba despre antrenorul secund Valentin Sinescu, preparatorul fizic Radu Vasilcan, în timp ce antrenorul cu portarii va rămâne în continuare Cătălin Grigore.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Slider

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…