Home Life & Style Cultură Spectacolul Sinucigasul, premieră la Teatrul Toma Caragiu

Spectacolul Sinucigasul, premieră la Teatrul Toma Caragiu

2 min read
0
0
135

La inceput de an, Teatrul Toma Caragiu din Ploiești are plăcerea să-i invite pe spectatori la o noua premiera. Sambata, 17 ianuarie, si duminica, 18 ianuarie, de la ora 18.30, la sediul teatrului, veti putea viziona spectacolul Sinucigasul, de Nikolai Erdman, regia Gelu Colceag, scenografia Ioana Pashca.

Din distributie fac parte: Ionut Visan, Diana Roman, Clara Flores, Ioan Coman, Nadiana Salagean, Bogdan Farcas, Alin Teglas, Adrian Ancuta, Karl Baker, Marian Despina, Ada Simionica, Cristina Moldoveanu / Gabi Sandu, Mihaela Popa, Ion Radu Burlan.

Scrisa in 1928, aceasta comedie amara l-a deranjat pe Stalin si a dus la deportarea autorului in Siberia. Dupa moartea sa, piesa i-a adus dramaturgului celebritatea internationala.

De o banalitate simbolica, destinul lui Podsekalnikov devine exemplar, din clipa in care sinuciderea ii este comandata si organizata de ceilalti. Un spectacol de o actualitate socanta si dureroasa, despre o lume in care viata nu face nici doua parale, iar moartea este speculata in folosul interesului propriu. O piesa de un curaj nebun scrisa in plin totalitarism, un strigat disperat pentru castigarea dreptului la soapta.

Biletele se gasesc la Agentia de bilete a Teatrului, tel 0244/522774.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Cultură

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…