Home Politică Mircea Roșca rămâne în arest

Mircea Roșca rămâne în arest

3 min read
0
0
92

Înalta Curte de Casație și Justiție a prelungit arestul preventiv pentru deputatul PNL Mircea Roșca și vărul său, Adrian Rotilă, cercetați într-un dosar de luare de mită și trafic de influență.
“Admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, privind pe inculpaţii Roşca Mircea şi Rotilă Adrian. În baza art. 234-236 Cod procedură penală, prelungeşte arestarea preventivă a inculpaţilor: – Roşca Mircea, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 19 ianuarie 2015 până la data de 17 februarie 2015, inclusiv şi – Rotilă Adrian, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 20 ianuarie 2015 până la data de 18 februarie 2015, inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de câte 50 lei pentru fiecare inculpat, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare”, se arată în decizia ÎCCJ.
Potrivit DNA, în anul 2011, în calitate de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PNL Prahova, Mircea Roşca a pretins de la un denunţător suma de 20.000 euro pentru a-şi exercita influenţa asupra lui Gabriel Popescu şi asupra celorlalţi membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a înlesni dobândirea unor terenuri în localitate de către firma denunţătorului.

Procurorii susţin că din această sumă Mircea Roşca a primit efectiv 5.000 euro, prin intermediul lui Popescu, iar 11.000 euro au fost folosiţi în interesul formaţiunii politice pe care o conducea la nivel judeţean.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Politică

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…