Home Extern “Vrem un raspuns ferm in fata terorismului!”

“Vrem un raspuns ferm in fata terorismului!”

3 min read
0
0
51

Gruparea islamistă Boko Haram comite ‘o adevărată crimă împotriva umanității’, a afirmat liderul francez în cadrul unei întâlniri la Palatul Elysée cu corpul diplomatic străin acreditat la Paris, după cum relatează AFP.

‘Nu este vorba numai de femeile care sunt răpite, și care este deja o crimă atroce, ci și de copiii care sunt masacrați, de localitățile și orașele întregi care sunt rase’ de pe fața pământului, a adăugat președintele Hollande.

‘Trebuie să susținem țările vizate de aceste crime: Nigeria, Camerunul, dar și Nigerul, Ciadul, care sunt amenințate’, a continuat Francois Hollande, subliniind că situația din aceste țări ‘cere din partea comunității internaționale măsuri adecvate’.

‘Oricare ar fi opiniile noastre, oricare ar fi și dezacordurile noastre, noi am demonstrat solidaritatea comunității internaționale în fața unui dușman comun care are un nume: terorismul’, a mai declarat Hollande, cu referire la Marșul Solidarității organizat duminica trecută la Paris după atentatele comise săptămâna trecută în capitala franceză și soldate cu 17 morți.

‘Noi am declarat război terorismului, și nu religiei, este un război împotriva urii’, a insistat Hollande, adăugând că ‘atentatele comise la Paris sunt o insultă la adresa islamului și a lumii’ și că ‘primele victime ale terorismului sunt musulmanii’.

‘Răspunsul nostru trebuie să fie ferm în fața terorismului, dar acesta nu poate fi decât colectiv. Fiecare din țările noastre trebuie să ia toate măsurile necesare și Europa trebuie să-și întărească dispozitivul său’ de securitate, a mai afirmat Francois Hollande.

În același cadru, președintele francez a insistat asupra ‘intensificării cooperării internaționale și îmbunătățirii schimbului de informații privind deplasările (jihadiștilor), sprijinul, finanțarea de care pot beneficia teroriștii’, subliniind că ‘cel mai durabil răspuns (în fața terorismului) este o acțiune fermă și unită în favoarea păcii și securității internaționale’. (T.S.)

Load More Related Articles
Load More By Redactor
Load More In Extern

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

FC Petrolul isi vinde unul dintre cei mai buni jucatori

Dupa cum bine se anticipa, FC Petrolul isi va vinde o parte din titulari pentru a putea tr…