Home Național Ce vor fi obligati elevii să poarte la şcoală!

Ce vor fi obligati elevii să poarte la şcoală!

2 min read
0
0
92

Noi reguli în şcoli. Elevii vor fi obligaţi să poarte cel puţin un semn distinctiv specific fiecărei unităţi de învăţământ, pentru creşterea siguranţei. Fie că vorba de ecuson, emblemă, eşarfe sau uniforme. De asemenea, noul regulament, elaborat de Ministerul Educaţiei, prevede şi existenţa unei Comisii pentru prevenirea şi combaterea violenţei în fiecare şcoală.
Ministerul Educaţiei Naţionale a elaborat un nou regulament şcolar pentru că îşi doreşte mai multă siguranţă în şcoli. Fiecare unitate de invatamant trebuie sa stabilească cel puţin un semn distinctiv pentru elevi.

Şcolarii vor fi obligaţi să poarte ecusoane, embleme, eşarfe sau anumite uniforme. Potrivit România TV, semnele distinctive vor fi comunicate Poliţiei şi Jandarmieriei din judeţul respectiv sau din Capitală, după caz.

În fiecare şcoală, se stabilesc, potrivit regulamentului, condiţiile de acces pentru personal, elevi sau vizitatori.

De asemenea, noul regulament prevede şi existenţa unei Comisii pentru prevenirea şi combaterea violenţei în fiecare şcoală, care să adopte anual un Plan operaţional al unităţii şcolare privind reducerea fenomenului violenţei în mediul şcolar. Această comisia are obligaţia de a colabora cu autorităţile administraţiei publice locale şi cu reprezentanţii Poliţiei şi ai Jandarmeriei pentru a creşte siguranţa în şcoală.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Național

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…