Home Politică Cum să ne ”regulăm” dinozaurii !

Cum să ne ”regulăm” dinozaurii !

15 min read
0
0
74

Cum să ne ”regulăm” – dinozaurii !

Politica se face pe bani. Mulți sau… foarte mulți! În funcție de … funcția dorită!

Un consilier comunal taie unul-doi- trei porci…și un vițel și… are funcția. Unul de la oraș are alte ”obligații”! Care ”obligații” nu-s pe măsura oricărui doritor de ”funcție” sau naiv ce se visează el, Don Quijote românaș, pentru accederea în jilțul de ales local – municipal.

Dacă un ”domn consilier”, de la țară, generos din fire, mai ”donează” un vițel, două-trei vedre de țuică, 20-30 de lăzi de bere și 4..5 grătare de mici, sigur, are funcția de consilier (a)sigur(at)ă. Și mai mult, ca sigur, p-aia de viceprimar! La ”oraș” este cu totul atfel!

La o cotă de x10 putem să adăugăm ”în schemă” funcții de consilieri județeni, deputați, senatori, primari… Cam tot ce se ”alege”! De către ”popor” sau, la rândul lor, de ”aleși”!În numele ”poporului” și, desigur, pentru ”popor”!

Să revenim la zero. Să ne imaginăm următoarea situație. Acasă la voi, după ce prin șmenuri, hoție, aranjamente, combinații… ai ”aranjat” să pui de o ”parte” cam 10-100.000 de euroi! La 10.000 să zicem că speri – visezi la maximum o funcție de consilier local, la o sută, ori peste sută (cât cuprinde) … musai, trebuie și poți să visezi-speri la funcții de; consilier județean – deputat – senator, secretar de stat, ministru… funcție din care poți să ”mulgi” o căruță de bani! Ca urmare ieri din salteaua familiei o sumă de 3 miliarde (au fost și mai mari) că ai tu pitici pe creier și vrei să fii primar de oraș/municipiu sau președințe la județ! Amestecăm sumele în mod voit! Unii, nu zicem nume – cu țepe, cu ”donații”, cu bani curați/furați au spart banii grei în campaniile electorale! Credeți că, acasă la ei, nevestele lor au fost fericite nevoie mare când boul perdant a spus că a tocat 1-2 miliarde pe o campanie?! Mai mult ca sigur că acei bani nu au fost chiar curați! Tot cu ”ajutor” de la partid, ”primarie” au fost ”produși”!

Cine și cum ar crede că așa ceva să fie posibil? Dacă ești bou – prost – dobitoc – cretin … zici că așa ceva nu-i posibil! Ei bine, realitatea ”te face”, la dinți! Se poate! Este posibil!Sumele prezentate anterior sunt pur și simplu speculative! În realitate sunt mari, mai mari…Și sunt asociate cu ”prietenii” din alte partide, agenții, organe, instituții… care, și ele ”contează”!

 De unde vin banii?

Un consilier local de comună/oraș/municipiu își ”rezolvă” nevoile de ”muniție/finanțe” din ”resurse” locale fie că acestea sunt obținute de pe urma ”votanților” prin magazine, piețe, târguri sau firme care se ”bucură” de condiții speciale – care condiții sunt la îndemâna oricărui mafiot local/județean! La alt nivel se ”lucrează” la CJ ori Camera Deputaților – Senat! Dacă admitem că oricare ”treaptă”mai adaugă niște grupuri de zero-uri în ”coadă” ajungem la sume fabuloase! Pentru exemplificare am zice că ar fi vorba de1/100! La ”sat” ar fi vorba de 1.000 de euro! La ”județ” despre mii… și tot așa! Banii vin din ”lucrări” care ”acoperă” nevoile comunității: borduri, asfaltări, parcuri, locuințe sociale, centrale termice, reabilitări. locuințe sociale, asfaltări, reabilitări, parcuri… și lista poate să fie extrem de lungă! În funcție de bugetul local! Sursa nu este obligatoriu legală! Dimpotrivă!

Dinozaurii… ce facem cu ei?

Trăind în junglă este clar că, la un moment dat, trebuie să fie schimbate ”căpeteniile” haitei! Lupii tineri au sânge crud, poftă de viață, nevoi, așteptări chiar dacă modul în care ”vânează” nu-i prea altfel decât o făceau ”bătrânii”! Care dinozauri fiind nu se dau duși! Le cade cometa-n cap…ei nimic! Zbaaaaam! Le dă soarta cu meteoritu-n freză… zbaaaaam! Ei …nimic! În politica românească au căzut comete, meteoriți, ploi de foc dar dinozaurii nu au plecat, nu au disparut… și pace! Hopa, cu alegerile recente, a fost fătată motivația! Dosare prăfuite de prin anul când Stolo naționaliza valuta au fost scuturate de praf și împricinații… dau cu subsemnatul! De câțiva ani – ca din întâmplare – numai d-ai lui Năstase – Geoană – Ponta au bătut cărarea către DNA! Unii, în prostia lor, au făcut statistici, în care pesediștii au fost declarați ”campioni!” Și la hoție, și la arestări, dar și la bătut calea spre DNA! Ceva mai la vale au fost peneliștii! cam la un sfert din sumă! Plevușcă… de completare! Taman ce se întreba țara: Băi frate dar ai lui Băse…?! Cu ai lui Băse, cum se face de-s așa de sfinți? Urlau pesediștii cu buzele unse și cașcavalu-n desagă…și murmurau-n lacrimi: dar nenea DNA, p-ăia de la PD… nu-i luați la întrebări?!” Păi uite că abia l-a întrebat pe Gabi Sandu… Pfffffuuuuui! Mai bine nu-l întrebau! A fost Stelică… au fost Pescariu… Mooooamă…. am trecut la liga profesioniștilor! Odată cu Troacă! Turma pesediștilor a furat firimiturile dar la icre, ciolane, carne macră, nenică… se pare că-s alții! Care nu au nici o gară nici cu dreapta și nici cu stânga! Asta la nivel național că, pe acilea, la Ploesci, mare jmecherie de proștii dacă ”plăcinta” era desenată pe trotuarul de pe Basarabi sau pe la blocurile din ”zona partidelor”! Asta la nivel de Ploiești sau Prahova!

 PSD a regulat dinozauri…urmează PD/PNL… UDMR

Au căzut Năstase, Hrebe și alți de ”neatins”. Nu vor fi sărăciți! Pușcăria lor va fi un fel de certificat de ascultare! Becali, Voiculescu și alții vor fi în tagma ”exemplelor”! Care ”exemple” survin, ciudat, taman după vizita unei Nulland ori a unui alt ”înalt demnitar” din partea Licuriciului. Ciudat este că la regulat dinozauri avem un campion: PSD! Ponta mai avea un pic să-i reclame pe alde Vanghelie, Hrebe sau alți d-ai pesedeilor!

Pe partea ”ailaltă”, până la la Gabi Sandu puteai zice că ”pe partea dreaptă” este full de îngeri! Și a început Circul! Au fost ore în care puroiul a iunundat România! Uhhh! A zis el ceva despre cui a dat ”parnosul”? A zis! A fost ”săltat” Greblă? Da?! Taman ce nu fusese de acord cu Big Brother! Și ca să vezi, România are un triunghi al Bermudelor: dispar vapoarele! Deci prejudiciul este zero… Adică vapoarele alea s-au topit! Dar… în aceeași zi aflăm un alt val de ”noutăți”. Cum că un fost ministru – al Ministerului de Interne a cerut o șpagă de o jumătate milion de euroi! Și a primit-o! Unde? În sediul ministerului! Care tot el zice că ar fi o nasoleală… erau mai buni leii românești! Timp în care aflăm că are fi fost vorba de o șpagă în rochițe, aflăm cât ”costă” funcția de ministru (avea bani grei Gabi Sandu!) dar și cum/cât costă o campanie oarecare! Ciudat este că ne învățasem cu ai lui PSD! Tocați mărunt cu viză și directivă de la Ponta! Acum, prin Gabi Sandu și alții din gașcă au început să ”transpire”! Să toarne! Să dea pe goarnă!

Din experiența mea vor fi seriale babane! De regulat dinozauri. Care pe dreapta, care pe stânga! Vom avea ”subiecte” grase: pesediștii vor da, cică, ”pe surse”, despre ai lor filme, foto cu chiolhanuri, mașini, vile, femei, petreceri ( cum nu fac oamenii de ”stânga”!). Ăilalți, ”de dreapta”, ceva mai ”delicați” vor trece la regulat dinozaurii din grădina proprie.

P.S. – O zi în care tot ce a fost de: mințit, manipulat, păcălit, vrăjit… a fost făcut! Că unii au pus niscaiva dinozauri la colț – cu oarece vaselină – nu mă bucură! Alte cele mă îngrozesc! (Bogdan DIMA)

Load More Related Articles
Load More By Redactor
Load More In Politică

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

FC Petrolul isi vinde unul dintre cei mai buni jucatori

Dupa cum bine se anticipa, FC Petrolul isi va vinde o parte din titulari pentru a putea tr…