Home Social 8 ore peste program – prima data la Ploiești

8 ore peste program – prima data la Ploiești

5 min read
0
0
784

„8 hours overtime for a good cause” este un eveniment internațional în care profesioniști din diverse domenii rezolvă probleme ale organizațiilor non-profit, într-o seară de lucru peste program. În acest an, evenimentul este organizat concomitent de fundațiile comunitare din opt orașe din țară: Bacău, Brașov, București, Cluj, Iași, Prahova, Covasna și Sibiu.Cele 8 fundații comunitare lansează un apel de proiecte pentru organizațiile non-profit care au nevoie de voluntari locali, profesioniști din diferite domenii. Apelul național de proiecte are loc în perioada 22 ianuarie-6 februarie. Selecția organizațiilor va fi făcută de jurii independente din fiecare din cele 8 orașe, iar organizațiile câștigătoare vor fi anunțate până la finele lunii februarie. Evenimentul, aflat la a doua ediție în România,are loc pe 27 martie, după 7 seara.

„8 hours overtime for a good cause” este o întâlnire de lucru între profesioniști din diferite domenii și ONG-uri care necesită consiliere profesională pentru o mai bună desfășurare a activităților și pentru creșterea capacității organizației. În loc să cerem bani pentru cauzele din comunitate, cerem profesioniștilor să doneze o seară din timpul lor și ceea ce au mai de valoare – experiența profesională. Echipele de voluntari pot fi specialiști în marketing, comunicare, vânzări, juridic, IT sau management.

Fundația Comunitară Prahova s-a alăturat mișcării internaționale „8 ore peste program pentru o cauză bună” din dorința de a promova și valorifica voluntariatul profesionist. Aducem împreună experții din comunitatea noastră în beneficiul ONG-urile locale, oferim ploieștenilor o seară de lucru atipică, stăm peste program, pentru a face lumea din jurul nostru mai frumoasă.
Fundația Comunitară Prahova, va selecta, împreună cu un juriu independent din comunitatea locală, între 3 și 5 proiecte. (ploiesti.8-i.ro).
Începând din data de 26 ianuarie s-a deschis apelul de proiecte, ONG-urile prahovene au la dispoziție până în data de 08 februarie, ora 23.59, să completeze formularul de înscriere. Acesta se găsește pe pagina evenimentului, ploiesti.8-i.ro la sectiunea ORGANIZATII – Formular Inscriere Proiect.

În 2014, evenimentul s-a desfășurat simultan în 16 orașe din lume. În București, evenimentul s-a desfășurat pentru prima dată în anul 2014 și a adunat 9 echipe de voluntari specialiști care au rezolvat 9 teme punctuale propuse de organizații non-profit. Implicarea voluntară a facilitatorilor, voluntarilor și a organizațiilor a însumat peste 600 de ore, adică 15 săptămâni de lucru ale unui angajat cu normă întreagă. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată acum zece ani la Amsterdam.

Pentru mai multe informații despre 8 hours overtime for a good cause: http://www.8-i.ro/

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Social

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…