Home Sport CSU Asesoft l-a transferat pe sârbul Stefan Pot

CSU Asesoft l-a transferat pe sârbul Stefan Pot

4 min read
0
0
196

Managerii lui CSU Asesoft au găsit soluţia pentru a umple golul lăsat de plecarea americanului Dee Brown în Bulgaria. Oficialii campioanei României au obţinut semnătura tânărului internaţional sârb Stefan Pot (20 ani, 1.94 metri), jucător care a parafat o înţelegere valabilă până în vara lui 2018.

Campionii Ligii Naţionale şi-au asigurat serviciile unuia dintre cei mai curtaţi fundaşi sârbi ai momentului. Privit drept una dintre tinerele speranţe ale baschetului din ţara vecină, Stefan Pot este un obişnuit al convocărilor la echipele naţionale de juniori ale Serbiei, alături de care a cucerit argintul la Campionatul Mondial sub 19 ani desfăşurat în Cehia (2013) şi bronzul la întrecerea continentală sub 20 de ani, care a avut loc în Grecia, anul trecut.

„Prin această mutare, am realizat o investiţie pentru viitor. Pot este un jucător tânăr, cu potenţial imens, care, la Ploieşti, va creşte într-un mediu propice performanţei. Dorinţa sa, dar şi a agentului a fost un contract pe perioadă mai lungă, iar noi, vrând să ne bazăm pe continuitate la nivelul lotului, i-am oferit acest lucru”, a declarat preşedintele executiv Ionuţ Georgescu.

Motiv de scandal între Steaua Roşie şi Partizan

Crescut de Steaua Roşie Belgrad, pentru care a evoluat în 2010 în cadrul unui puternic turneu internaţional de juniori, la care au mai participat Regal Barcelona (6 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive) şi Zalgiris Kaunas (11 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive), Stefan Pot este coleg de generaţie cu Petar Aranitovic, Mihajlo Andric şi Doko Salic, trei dintre tinerii de mare viitor ai lui Partizan Belgrad. De altfel, campioana Serbiei a fost foarte aproape să-l semneze pe Pot în vara lui 2013, transferul căzând în ultimul moment după ce fir a intrat „clubul mamă”, Steaua Roşie, care s-a opus cu vehemenţă mutării.

Coşgheter la Novi Sad

Din 2011 şi până în prezent, Stefan Pot a evoluat pentru KK Vojvodina Novi Sad, având în actuala ediţie medii de 15.1 puncte, 5.9 recuperări şi 5.9 pase decisive în tricoul formaţiei aflate pe locul 2 în clasamentul la zi al primei ligi din Serbia. Pot, care la CSU Asesoft va purta numărul 46 pe tricou, va ajunge la Ploieşti în cursul zilei de marţi, jucătorul aşteptând cartea verde pentru a-şi face debutul pentru ploieşteni chiar la mijlocul săptămânii, împotriva Valenciei.

Load More Related Articles
Load More By mirela
Load More In Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt în nordul județului Prahova

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţări…